OM YOGAGLEDE

~ Kundaliniyoga og Gong på Jessheim og Skårer
YogaGlede er eneste tilbyder av Kundaliniyoga og de tilhørende kundaliniyogiske tradisjonene Breathwalk, Sat Nam Rasayan, Gong Yoga og Gongbad på Øvre Romerike. I tillegg tilbyr vi dette også på Nedre Romerike, nærmere bestemt på Skårer.

Her under ett tak er alle disse tradisjonene samlet og dette gjør at det er enkelt for alle å finne ut mer om samt utøve disse gamle tradisjonelle yogaformene.

MIN YOGISKE BAKGRUNN – KUNDALINIYOGA
Tanken bak YogaGlede er å vise at yoga er for alle, man trenger bare å finne sin retning. Yoga har noe for enhver kropp og smak. Kundaliniyoga ble mitt valg – og det kommer det nok alltid til å være.
Jeg har drevet med yoga av og på siden jeg var tenåring. Det har vært sporadiske kurs her og der, og har vært innom flere ulike former for yoga. Det var først i 2010 at jeg kom borti Kundaliniyoga. Dette var en yogaform jeg aldri hadde hørt om. Men jeg hadde hørt omMedisinsk Yoga. Jeg ville derimot lære det som lå til grunn for denne yogaformen, og da fant jeg Kundaliniyoga som jo er den yogaformen som Mediyoga bygger på.

Jeg meldte med på lærerutdanning – hadde knapt vært borti denne yogaformen, så jeg visste ikke helt hva jeg gikk til. Og hadde jeg visst hvor slitsomt, utfordrende og krevende denne yogaformen kan være, – ja da hadde jeg absolutt valgt den på nytt!

Yoga består jo i all hovedsak av meditasjon – noe jeg aldri hadde vært borti før i noen av de andre yogaformene og kursene jeg hadde gått tidligere. Så det å komme inn i Kundaliniyogaen – som ikke uten grunn også kalles bevissthetens yoga – og det å skulle meditere, meditere og meditere… Det var tøft! Jeg skal innrømme det. Det var tøft!. Du møter deg selv på helt nye måter, helt andre arenaer enn tidligere og du får deg selv til de grader så rett i fleisen! Men det er det verdt!

Jeg har i mange år slitt med lidelsen endometriose, og har grunnet den hatt sterke smerter i opptil 2 uker av gangen hver eneste måned. Dette gjør at man blir ganske redusert og livskvaliteten hemmes da man ikke kan planlegge så veldig mange dager fremover i tid, og langt verre er det å få gjennomført planene.

Så da jeg begynte for alvor med lærerutdanningen og gjorde pliktoppfyllende min yoga hver dag (ja, for yoga er selvdisiplin og ingenting annet), kjente jeg at smertene ble mindre og mindre, og så en dag var de mer eller mindre borte. Ikke det at yogaen er noen mirakelkur, det krever hardt arbeid, men det at jeg nå begynte å ta meg selv på alvor, lytte til kroppen, roe ned, stresse mindre og gjorde fysiske øvelser som var bra for kroppen og spesielt da underlivet, samt meditere for å rense opp innvendig – ja da hadde ikke endometriosen like god grobunn lenger. Det var ikke noe stress smertene kunne feste seg ved og jobbe seg sterkere i. Hormonene var mer velbalansert. Og på det mentale plan begynte jeg igjen å se at livet faktisk var noe man kunne leve og ikke bare eksistere i.

Til å begynne med under utdanningen hadde jeg ingen formening om at jeg skulle begynne å jobbe som yogalærer. Det var en drøm jeg hadde hatt som ung, men nå var dette noe jeg gjorde for meg selv. Det som skjedde underveis var at jo mer man gjør yoga jo bedre kjent blir man med seg selv. Og da kom jeg tilbake til det jeg alltid har tenkt at jeg skulle gjøre i livet – undervise andre – jeg hadde bare tidligere trodd at det skulle skje i skolen – og der hører jeg ikke hjemme blant alle byråkratiske papirer og rapporter… Men gaven min, skjebnen min, var å skulle være lærer – og innen yogaen fant jeg min plass.

Nå har jeg jobbet som yogalærer siden 2012, og jeg stortrives med det! Det er så mange fantastiske mennesker der ute som jeg treffer på via yogaen. Og det er så flott at noe som jeg synes er så fantastisk også er noe jeg får dele med andre!

BREATHWALK
Jeg har alltid likt å gå tur og Breathwalk er enkelt sagt Gående Meditasjon. Det er litt moro å tenke på at jeg gjorde Breathwalk for mange år siden uten å vite hva det var den gang. Det var min bror som introduserte det for meg via en amerikansk superkjendiscoach. Ingen av oss visste da hva dette egentlig var. Vi bare gjorde det fordi det fungerte. Det var først etter at jeg begynte med Kundaliniyoga at jeg kom borti denne meditasjonsformen og lærte hva det egentlig var og hvordan det fungerte. Og etterhvert begynte jeg å kjenne det igjen som det vi gjorde for flere år siden! Jeg tok min utdanning i Sverige, og tilbyr nå Breathwalk som egne kurs her på Romerike.

GONG
I og med Kundaliniyogaen har jeg også kommet borti Gong. Her i vesten er gong noe man kanskje har hørt om som “gonggong” og noe man har sett på filmer fra østen. Yogi Bhajan tok med seg gongen til vesten da han på 1960-tallet kom til USA for å dele med seg av Kundaliniyogaen. Gong er en Kundaliniyoga”ting”. Ingen andre yogaformer har brukt gong i like aktiv grad som Kundaliniyogaen. Nå i dag får etterhvert flere og flere yogalærere øynene opp for gongen, og derfor er det nå mulig å finne yogalærere i andre yogaformer som har begynt å introdusere gongen for sine elever.

Sammen med gongen spiller jeg også koshiklokker og tibetansk syngebolle.
Jeg har gått flere kurs i gongspilling og holder nå også Gongbad og Gongavslapninger, både på kursene mine og som egne arrangementer. Les mer om Gong og Gongbad…

GONG YOGA
Gongen er en fantastisk medhjelper og støttespiller, utfordrer og venn. Gongen kan brukes på flere måter enn å bare ligge ned og la den spille deg. Gong Yoga er en ny og spennende måte å få jobbe sammen med denne fantastiske energien på. Dette er enkelt sagt yoga man gjør til gongens vibrasjoner. Les mer om Gong Yoga…

HOLISTISK YOGA – yoga for årstidene
Ved hjelp av østlig medisin og filosofi ser man på hvordan man kan innlemme yogaen i hverdagen ved å ta hensyn til hvilken årstid man befinner seg i. Dette for å utnytte energi på best mulig måte. Høsten 2017 starter vi opp det aller første kurset i dette, og det vil foregå over enkeltdager spredt ut over et helt år. Etterhvert håper vi å kunne sette opp ukentlige kurs også innen dette.

SAT NAM RASAYAN
Via Kundaliniyogaen har jeg også fått muligheten til å studere Sat Nam Rasayan. Dette er en healingteknikk som bygger på utøverens bevissthet. Kjempespennende å oppdage seg selv på denne måten! En pågående studie og selvutvikling.

EVENTYRYOGA – BARNEYOGA, SAMT UNGDOMSYOGA
Videre har jeg også utdanning innen Barne- og Ungdomsyoga. Dette er en utdanning jeg tok via MediYoga. Jeg har vært i ulike barnehager og idrettslag med denne yogaen. Og har også satt opp egne kurs i Eventyryoga. November 2017 skal jeg holde to kurs på Østlandske Lærerstevne for barnehageansatte og lærere i småskolen.

Oppsummert:
• 2-årig Kundaliniyogalærerutdanning via det svenske Kundaliniyogainstitutet – level 1
• Barneyogalærerutdanning via MediYoga
• Breathwalk Instruktørutdanning
• Gong Yoga-lærerutdanning med Mehtab Benton (grunnlegger av Gong Yoga og elev av Yogi Bhajan)
• Ulike kurs i Gongspilling for Gongbad og Gongavslapning
• Gong Terapiutdanning med Mehtab Benton (grunnlegger av Gong Yoga og elev av Yogi Bhajan)
• Sat Nam Rasayan – level 1- pågående
• Mindful Restorativ Yoga lærerutdanning
• Holistisk Yoga lærerutdanning – pågående

• For videreutvikling og inspirasjon går jeg jevnlige kurs innen ulike tema innenfor yoga, meditasjon og gong

Jeg er sertifisert i alle utdanningene og er medlem i IKYTA, KRI og Norges Kundaliniyogaforbund.