Gongbad

I et Gongbad ligger man gjerne ned og slapper av til gongens vibrasjoner. En eller flere personer spiller en eller flere gonger slik at deltakerne blir “badet” i vibrasjonene fra gongen(e) som fyller rommet. Vibrasjonene fra gongen får skylle gjennom kroppen til deltakerne og hjelper den med å kvitte seg med bl a stress og spenninger.
Andre instrumenter som koshiklokker, tibetanske syngeboller, rainsticks mm kan også brukes i et gongbad sammen med gongene.

Oppbygging av et gongbad
Et lengre gongbad er ofte bygget opp i deler. Det vanligste er 2-3 deler med gongspilling, med pause i mellom slik at vibrasjonene får integreres i kroppen. Da ligger man stille slik som under hvilen etter yogaen, og lar det som trenger å skje få lov til å skje.

Man kan begynne et gongbad med noen enkle pusteøvelser slik at deltakerne får god kontakt med pusten sin. Så starter gongspilleren å spille mens deltakerne ligger ned og lar gongens vibrasjoner få skylle over dem.

YogaGlede setter opp jevnlige gongbad på Øvre Romerike. Følg med på kursoversikten for kommende gongbad og gongavslapninger.

Spørsmål og svar om gong
Fra tid til annen dukker det opp ulike spørsmål om gong og gongbad/gongavslapning. Det er ofte de samme spørsmålene som går igjen, så da har vi samlet de mest spurte spørsmålene her og prøvd å besvare dem best mulig.
Lurer du på noe vedr gong? Send oss ditt spørsmål så skal vi svare så godt vi kan

Hva er egentlig et gongbad?
Mange tror at et gongbad innebærer at man på et eller annet vis bader i vann. Gongbad har ingenting med vann å gjøre. Man ligger ned på en matte på gulvet (evt sitter i stol om det er bedre for personen), gjerne med et teppe over seg slik at man ikke blir kald. Så spiller en eller flere på en eller flere gonger, og personene som er tilstede blir “badet” i gongens vibrasjoner. Så man er fullt påkledd og ligger bare ned og hviler mens gongen spilles.

Hvem passer gongen for?
I utgpkt passer gong for alle. Man trenger bare å være åpen for gongen og la dens vibrasjoner slippe inn. Kanskje har man noen ulike fysiske og psykiske utfordringer å ta hensyn til, men de fleste har godt utbytte av gongen uansett. Det kan være at man i stedet for å være med på et vanlig gongbad, heller skulle ha hatt en privattime hvor gongen mer kan tilrettelegges for den enkelte. Personer med ME, MS og andre lignende lidelser kan synes at gongen kan bli litt slitsom over lengre tid, og vil ha et bedre utbytte med en snillere og kortere gongøkt.

Jeg er gravid. Kan jeg være med på et gongbad?
Det er ingenting i veien for å være med på et gongbad når man er gravid. Om moren har hørt gongen før og føler at det går bra, vil også barnet i magen ta i mot gongen på en god måte. Derimot om moren ikke har hørt gong før kan det være greit om hun hører på gongen for å se om hun føler at det er greit før hun blir med på et lengre gongbad. Morens følelser for gongen vil overføres til barnet i magen, både positive og negative, så det kommer helt an på hvordan moren opplever gongen.

Vil gongen ødelegge hørselen min – det kan jo bli veldig mye lyd/høyt…
Mange synes at gongen lager utrolig høy lyd og er redd for at det skal gå utover hørselen. Gongen oppfattes som høyere i desibel enn det den egentlig er. Gong i seg selv er ikke skadelig for hørselen, og mange med f eks tinnitus og øresus opplever en bedring etter å ha hørt gong over lengre tid. Derimot vil personer som bruker høreapparat bli bedt om å slå dette helt av, eller ta det ut, for ellers vil lyden av gongen ikke oppleves som særlig behagelig.

Kan hvem som helst spille gong?
Ja og nei. Gongen er ikke et instrument, men en kilde til dypere bevissthet og inderlig avslapning. Den skal behandles med ærefrykt og respekt, og man bør ha i mente at man ikke spiller PÅ gongen, men at gongen spiller GJENNOM en. Videre er det viktig å være klar over at gongen spiller DEG og dermed vil dine energier og intensjoner vises i gongspillet ditt. Derfor er det viktig å være klar over hvilken intensjon man har når man spiller slik at man ikke overfører “feil” energi til de som lytter. Utover dette kan hvem som helst lære å spille på gongen. Men det tar lang tid å bli en god gongspiller. Det er viktig med mye erfaring fordi gongen og dens vibrasjoner er ikke noe man skal ta lett på. Man bør vite hva man driver med når man spiller for andre. Yoga og meditasjon hjelper til med å gi spilleren “riktig” energi og intensjon, men er ikke et krav for å kunne spille gong.

Jeg har migrene/hodepine og redd for at gongen skal gjøre det verre…
Man kan føle det som at gongen gjør hodepinen og migrenen verre, men det som faktisk har vist seg er at gongens vibrasjoner hjelper kroppen til å slippe mange av de spenningene som oppstår av migrene eller som gjør at migrene oppstår slik at migrenen på sikt blir bedre. Det kan kreve flere omganger med gong, og når man først har sluppet redselen for å gjøre det verre, kan gongen i mange tilfeller hjelpe til med å bedre hodepinen/migrenen. Men da må man stole på at gongen gjør det bedre og ikke verre, slik at man ikke ligger der og spenner seg og dermed fremprovoserer migrenen/hodepinen.

Kan barn være med på gongbad?
Barn liker ofte gong. Man spiller ofte “snillere” med barn tilstede. Det kommer ofte an på de voksne som følger barnet hvordan barnet reagerer på gongen. Synes den voksne at gongen er god vil barnet ofte gjøre det også. Det man gjør når barn skal få høre gong første gang, er at de får se at gongen blir spilt slik at de skjønner hvor lyden kommer fra. Av og til kan det også være at barnet selv får prøve å spille gongen for å se at gongen ikke er “farlig”.

Noe du ikke fikk svar på her? Send oss ditt spørsmål så skal vi svare så godt vi kan

 

Private gongbad

Det er også mulig å bestille privat gongbad/avslapning. Det kan være man ønsker noe ekstra, eller at man har spesielle behov som det bør tas hensyn til, og da kan det være lurt å bestille et privat gongbad. Dette kan variere i tid, men det vanligste er 1 time.
Ta kontakt for å høre mer og bestille gongbad.

Pris på private gongbad/avslapninger:
Første konsultasjon + gongbad: kr 690,- (60 min)
Deretter: kr 490,- pr time (60 min) (ved bestilling i forbindelse med første konsultasjon)
Pakkepris første konsultasjon + 4 timer: kr 2.500,-

Lyst å dele gongen med en venn?
Er dere to eller flere er det også muligheter for å få private gongbad, og da blir opplegget mer generelt utifra gruppas ønsker og behov.
Pris: kr 350,- pr person pr gang (60 min), min 2 personer

Kortere gongbad/gongavslapning
Det er også mulig å bestille kortere økter med gongbad/gongavslapning. Da blir det mer en dyp avslapning, med gjerne bare én gongøkt som avsluttes med hvile.
30 min: 450,-
Her vil prisen være 450,- pr person uansett om det er én person eller flere.

Bestill privat gongbad/gongavslapning her og gi deg selv en helt fantastisk stund!